Wikipedia

Resultados de la búsqueda

jueves, 19 de octubre de 2017

Xarrada Teresa Broseta


Primerament, Teresa Broseta  ha llegit un relat breu però impactant. Aquesta obra parlava dels sentiments d’una xiqueta en temps de postguerra, un tema molt impactant que la pròpia autora va llegir amb normalitat. Era difícil comprendre el sentit d'esta obra si no teníem davant el full de lectura.
Resultado de imagen de teresa broseta
Va contar anècdotes de la seua vida com que, quan ella era menuda i les famílies es solien reunir dins les cases, ella s’amagava baix la taula del seu menjador per escoltar totes les conversacions. Teresa Broseta ens ha assegurat que realment no ha tingut mai un moment concret en el qual haja decidit fer-se escriptora, sinó que és de sempre. Sempre es recorda escrivint, va començar fent poesia i a més a més, és autora de llibres infantils perquè troba en els xiquets un públic molt sincer i agraït, però també el més difícil.

D’altra banda, l'autora ens va parlar de com fer propostes de poesia i el teatre dins de l’aula de primària. Cal remarcar la importància que ha posat l’autora als beneficis pedagògics del teatre. Es tracta d’una forma de què els xiquets estiguen orgullosos de si mateixos i del seu treball. Aquesta proposta també ajuda a focalitzar l’atenció. Teresa Broseta ha escrit quatre obres teatrals i ens ha animat a llegir l’última Pintura Fresca, la qual, ens ha assegurat, té moltes aplicacions didàctiques.

El seu llibre L’estiu dels pirates, inspirat en la immigració il·legal, l'autora fa una conclusió d'aquest:
que qualsevol dia no s'entenga perquè la problemàtica ja haurà desaparegut.

El nostre grup ha fet preguntes com, els seus llibres estan il·lustrats, dóna algunes indicacions als il·lustradors quan fan el seu treball?, de quina manera s’imagina als personatges físicament, informació de la seua personalitat? Com a resposta d'aquestes qüestions, Teresa Broseta ens ha assegurat que mai ha donat cap indicació als il·lustradors dels seus llibres i com anècdota, ens va contar que tan sols una vegada, va haver de parlar amb un il·lustrador perquè canviara el nas d’un personatge. Va aclarir al meu grup que les representacions dels seus protagonistes són tan detallades com ella mateixa se'ls imagina.

Altra qüestió d'un altre grup va ser: Com saps que el que escrius és bo o no mentre ho estàs fent? L’autora, amb rialles, ens ha respost gent que estima molt le dona la seua opinió al respecte. I a més a més, els editors s’han de considerar com una ajuda i no com l’enemic.

Sobre la presència de les dones en els premis de literatura, Teresa Broseta va dir: "la literatura escrita per dones és una literatura feta des de la cuina, que ix d’una ment la qual està pendent de vint coses al mateix temps". Seguidament d'això, ens va dir "Tanmateix, la literatura feta per homes està feta per unes ments que es dediquen més en profunditat a això". Com a conclusió a aquesta pregunta, la resposta de l'autora va ser que la por entre les autores de gènere femení està present en la societat

Per a finalitzar, Teresa Broseta ha remarcat que la lectura pareix que siga obligatòria en el col·legi i una també fora, avorreixen la lectura tant en l'escola que no senten plaer per llegir en eixir del col·legi. Hem d'ajudar-los a conéixer la lectura, a conéixer les parts interessants que té un llibre i a aprendre a aprendre.


A més a més i per terminar, cal destacar que aquesta dona ens va ajudar a la preparació de la nostra animació lectora amb el següent vídeo.
Com a experiència personal, aquesta dona va ser molt agradable, propera i amistosa, vam conéixer a una gran escriptora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opinió de la assignatura

Hola per última vegada! En aquesta última entrada volia donar la meua valoració general de l'assignatura, descrivint algunes de les a...