Wikipedia

Resultados de la búsqueda

lunes, 2 de octubre de 2017

Conferència de Clara Berenguer: L'àlbum il·lustrat: una visita guiada.

Resultado de imagen de clara berenguer album il·lustrat


Clara ens comenta la importància d'aquests llibres a l'aula i de com fer l'ús d'aquests ens ha aportat gran quantitat de recursos per a conéixer aquest tipus de literatura infantil catalana.

S'ha dedicat a investigar la il·lustració infantil valenciana i té un blog que es diu: Llibreria il·lustrada, a la qual ens comenta els seus llibres com a introducció d'aquests i és molt interessant llegir-ho per estar al dia d'aquesta autora en aquest tipus de literatura catalana.

A més de tenir alguns premis de literatura, és autora d'un llibre de literatura il·lustrada: Quan xiula l'avi. Del qual parta al seu blog.

L'il·lustració infantil és l'expressió artística que participa dels trets de pintura i dibuix i no arriba al públic en el suport original.

Hem de tindre en compte l'art estètica d'un llibre, ja que és el primer que ens crida l'atenció d'un llibre i a més quan els lectors són nens i nenes de primària, tenir contacte amb les imatges ha de ser molt important. És la primera porta d'accés a l'art dels més menuts.

A més, ens comuniquen la importància de l'alfabetització visual, és a dir, la destresa de veure i formular una opinió estètica. Ens comenta Martín que les il·lustracions també tenen un valor cultural i cal valorar-les, estudiar-les i difondre-les.


    Resultado de imagen de album il·lustrat
    Llavors, que és un àlbum il·lustrat? Segons els autors, és que un text, les imatges tinguen la mateixa importància, tots dos han de ser un conjunt per entendre el significat de l'història.

    Ens recomanen a Aitana Carrasco la qual també té un blog de literatura que ens ofereix varietat de llibres, aquesta destaca pel seu àlbum, critica a més la comentada classificació per edats la qual cada vegada és més criticada per varietat d'autors i en l'article que hem llegit a classe, pensa que els àlbums no han d'estar inclosos en                                                                                                      aquestes classificacions.

    El tercer element és la relació que precisa que s'ha de donar entre el text i la imatge perquè l'àlbum il·lustrat funcione segon va comentar les paraules de Gustavo Puerta.

    Ens van recomenar una sèrie de llibres il·lustrats:

    Allà on viuen els monstres
    de Maurice Sendak.



    On és el meu barret?, de Jon Klassen és un exemple d'àlbum il·lustrat complet amb totes les qualitats:


    El pelut de Arianne Faber, els il·lustracions son simbolistes i no naturalistes:



Resultado de imagen de la piscina ji hyeon lee

  • Àlbum mut: La piscina de Ji Hyeon Lee és un llibre que té la capacitat de que els infants imaginen i siguen ells el que ho disfruten.



Imagen relacionada



  • Màquina de Jaime Ferraz al qual les il·lustracions juguen amb distintes planes i l'obsessió de les màquines amb les quals vivim hui en dia. 




    Imagen relacionada
  • Bàrbaro de Renato Moriconi. Aquest llibre té un format estret i allargat. Llibre que explica, a través d'il·lustracions, l'aventura èpica d'un Bàrbar, un aguerrit gladiador que lluita valentament contra éssers i situacions terribles: ciclops, foc, trons, gàrgoles, leviatan i altres monstres, es compten entre els molts enemics als quals ha aconseguit vèncer gairebé sense tocar-los; però tota la història té un final, fins i tot la del Bàrbar, qui també és vençut per l'ésser més inesperat. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opinió de la assignatura

Hola per última vegada! En aquesta última entrada volia donar la meua valoració general de l'assignatura, descrivint algunes de les a...