Wikipedia

Resultados de la búsqueda

martes, 19 de septiembre de 2017

Donem la nostra opinió!



Llibre del que donarem la nostra opinió:
Idoia Ríos
Olga Albert
Rocío Hernandez
Helena Gómez
Helena Ruiz

Autor: Leo Lionni.

Llibre: Neda-que-neda, 2007.

Editorial: S.L. KALANDRAKA


La història tracta el tema de la importància de la unió de tots per evitar el perill, així com el fet d’acceptar que tots som diferents i tots som importants dins de la societat. Es tracta d’un missatge positiu, ja que encara que no sigues igual als altres, sempre pots trobar el teu lloc al món i ser tan important com qualsevol. Ho podríem resumir de la següent manera: la unió fa la força i el peix petit no sempre ha de témer el gros. Un clàssic per abordar la superació de les pors i el valor de la diversitat.
Resultado de imagen de neda que neda
Segons la nostra primera impressió, les il·lustracions no afavoreixen la lectura ja que es tracta de dibuixos un poc abstractes que dificulten llegir el text amb claredat. No ens resulta molt atractiu ni cridaner per als xiquets, pensem que s’hauria d’haver inclòs il·lustracions més senzilles. A més els colors són una mica apagats i monòtons.
Resultado de imagen de neda que neda
Cal remarcar que la lectura del llibre és repetitiva, compta amb estructures senzilles. És possible que siguen així per facilitar la lectura dels xiquets, però a nosaltres ens ha paregut una mica avorrida. D’altra banda, per dada dos fulls trobàvem dues frases amb la lletra prou xicoteta si la comparem amb la grandària del full, a més, amb un fon que incomodava la lectura.

El vocabulari del llibre és senzill per als xiquets d’aquesta etapa (infantil) i els personatges són diferents animals. En conseqüència, es treballa el vocabulari d'aquest tema, el mar.

Comptat i debatut, no és un llibre que recomanaríem per a llegir-ho a l’aula perquè no és cridaner per a impulsar la lectura als xiquets. Trobem a faltar algunes coses com: text més gran, dibuixos més atractius i manipulables per a aconseguir una lectura més interactiva i dinàmica per als nostres alumnes.








No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opinió de la assignatura

Hola per última vegada! En aquesta última entrada volia donar la meua valoració general de l'assignatura, descrivint algunes de les a...