Wikipedia

Resultados de la búsqueda

miércoles, 27 de septiembre de 2017

Investiguem més sobre la poesia!



A aquesta classe veurem més exemples de literatura infantil, veien l'exemple d'unes poesies titulades: Alcoi dolç i recepta de les orelletes que són aquestes:




















Ens ha paregut una bona poesia per a nens petits, ja que són molt curts, amb il·lustracions de l’hivern i que agraden. A més a més, la poesia és bonica perquè parla de receptes de cuina de l’hivern. Pot ser atractiva per als nens perquè el vocabulari s’enté i introdueix vocabulari nou d’aliments com poden ser les anous, ametles… i a més a més, receptes que son d’Alcoi que serveix per a situar-los a la Comunitat Valenciana i fer-se amb els noms d'alguns pobles valencianes.

Aquests tipus de poemes es poden treballar a l’etapa de l’hivern amb els nens i poden fer ells mateixos receptes de cuina d’hivern que més li agraden treballant l’estructura de la poesia.




Resultado de imagen de joan valls i jordàUn exemple de poesia infantil que van veure a classe es Joan Valls i Jordà que va nàixer a Alcoi (l'Alcoià) l'any 1917. La seua vocació com a escriptor de creació pren forma ben aviat: el 1934 escriu el sainet satíric Quatre de la terra. I el 1936 el seu primer poemari -en castellà-, Sol y nervio. Durant la Guerra d'Espanya (1936-1939), la seua militància com a republicà determinà el seu empresonament. Fou alliberat el 1940, i un any després publica el llibre de poemes Guirnaldillas del nacimiento. A continuació passa per una etapa de silenci i reflexió fins que el 1947 publica el seu primer poemari en català: La cançó de Mariola. Va continuar escrivint fins al 1989, data de la seua mort.
Ens centrarem en el que hem vist a classe:
La cançó de Mariola. (1947) és de temàtica natural, altres dels seus poemes solen ser d'amor Versos a Sara (1967) i d'introspecció Breviari d'un eremita urbà (1975).
Aquest autor no va fer poesia per a infants però va destacar d'ell:

  • Jocs de paraules.
  • Ritmes marcats.
  • To juganer.
  • Musicalitat.
  • Referències a elements de la vida quotidiana.
  • Referències a la natura.

Tot aquest es pot treballar a l'aula mitjançant activitats lúdiques i cridaners per als xiquets de l'edat.
Altre exemple poètic d'aquest autor és el llibre: Una lluerna fa de semàfor. Un exemple d'aquest poemari es: Elogi a la bacora que diu el següent:
Resultado de imagen de breva

Llustrosa fruita primera, 
tindrà flor en forma bruna 
que s'obri al raig de la lluna 
com nafra santjoanera. 
Flairança honrada i sencera 
en un gust que no s'oblida. 
La dolçor és en la vida 
essència inspiradora 
i al mes de juny la bacora 
—pròleg d'estiu— ens convida.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Opinió de la assignatura

Hola per última vegada! En aquesta última entrada volia donar la meua valoració general de l'assignatura, descrivint algunes de les a...